Haluaisin nimetä tämän ruuan "Bataatin leikkauksen sietämätön rankkuus-pata" mutta se ei ehkä imartelisi ruokaa. Pakko sanoa kuitenkin että bataatin kuoriminen ja leikkaaminen kuutioiksi vaatii vähän käsivoimia ellei omassa laatikossa komeile vastateroitettua veitsisarjaa, ja veikkaan että silloinkin tarvii vähän hikoilla saadakseen bataatin palasiksi. Kovempaa mötikkää saa vähän aikaa hakea. Mutta se on vaivan arvoista! Ehdottomasti.
Ja vaikka ruokaan tulee monta erilaista maustetta, ei kannata dissata yhtäkään, kombinaatio on tosi mallikas eikä mikään mauste saa ylivoittoa toisista. Niin, ja valitse sellainen valmistuskattila/kasari, johon on kansi, sillä padan tulee antaa hautua!
Intialainen bataatti-kikhernepata.(4:lle, ohje vähän modattu alkuperäisestä)
1 bataatti
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 vihreää chiliä
2 tl inkivääriä (valmisjauhettua maustetta)
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl mustapippuria
3 nelikkaa
1/2 tl kanelia
2 rkl öljyä
500g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio + 4dl vettä
1 prk kikherneitä
ripaus suolaa
Kuori ja leikkaa bataatti parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna myös sipulit. Halkaise chili, poista siemenet, siemenkodat ja kalvot ja hienonna.
Jauha yhteen kurkuma,korianterinsiement,juustokumina,mustapippuri,neilikka ja kaneli (vaikka kulhossa jos ei ole huhmaretta kuten mullakaan ei ole). Kuumenna öljy isohkossa kasarissa/kattilassa, lisää mausteet ja paista miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää sipulit ja kuullota, älä anna sipuleiden ruskistua ja tarttua pohjaan. Lisää sitten bataattikuutiot,chili ja inkivääri, paista hetki ja lisää tomaattimurska,kasvisliemikuutio+vesi sekä kikherneet. Mausta suolalla, laske kansi kattilan päälle ja anna hautua porista 25-30 minuuttia.
Tarjoa esim riisin tai couscousin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti