Ohje väittää että tulee 12 kpl ja se pitää kutinsa mikäli omistat muffinivuoan jonka koloset ovat Amerikkalaisten/Brittien muffinien kokoisia. Suomalaisia, pienenpiä muffineita syntyy noin 24 kpl. Alkuperäinen ohje kehottaa vatkaamaan kaiken sähkövatkaimella, itse tein ihan käsilihas voimalla mutta kumpivain tapa pelittää. Veikkaan, että sähkövatkaimella saa muffineita jotka nousevat hieman paremmin, mene ja kokeile!
Mustikkamuffinit
5,5 dl vehnäjauhoja
4,4dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
3,75 dl piimää (tai piimän puutteessa osa luonnonjugurttia, osa vettä, niin että koostumus on paksuudeltaan piimän tasoa)
1 kananmuna
0,5tl vanilja-aromia
70g suolatonta voita/margariinia sulatettuna
3,5dl mustikoita
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda keskenään hyvin yhteen. Sekoita toisessa kulhossa yhteen piimä, muna ja vanilja-aromi. Kaada seos jauhojen joukkoon hitaasti ja vatkaa ainekset sekaisin.
Kaada mukaan voisula ja vatkaa kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut mukaan. Vatkaa sitten nopsempaan taikina tasaiseksi ja sileäksi.
Sekoita lopulta mukaan varovasti mustikat tasaisesti taikinaan ja lusikoi taikina paperivuokiin (muffinipellissä) ja jätä nostovara (noin 1/3). Paista 20-25 minuuttia, tai kunnes kimmoisia ja vähän ruskettuneita. Jäähdytä.
Niin, ja vihdoin! 12 kinderin jälkeen tuli vihdoin barbababa, 1/5 ei ihan pätenyt muhun siis! Mutta tulikin kiva, nörtti tiedemies barbababa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti