Taustalla näkyy iki-ihana muumikattila, siinä keittyy parhaat jutut! |
Pohja
noin 100g margariinia
1 raastettu porkkana
1 kananmuna
1/2 dl kylmää vettä
pizzamaustetta
1 dl grahamjauhoja
1 dl kokojyväjauhoja
reilu 1 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 tomaatti
1 sipuli
pakasteparsakaalia
noin puol pkt salaattijuustoa (apetinaa)
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
meiramia
mustapippuria
pizzamaustetta
Voitele piirasvuoka, kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi jauhot voihin, lisää vesi, muna ja mausteet, sekoita hyvin ja taputtele piirakkavuoan pohjalle. Keitä täytettä varten pakaste parsakaalia (esim 8-10 kpl, koosta riippuen) ja leikkaa siivuiksi sipuli ja tomaatti. Asettele sipuli ja tomaattisiivut pohjan ylle, leikkele parsakaalit pieniksi saksilla ja ripottele piiraaseen. Murenna salaattujuustoa piiraan ylle. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja mausteet hyvin ja kaada seos piiraan ylle. Paista noin puoli tuntia uunin keskitasolla, kunnes pinta on saanut kullanruskeaa väriä.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua- piiras on niin mehevä että heti uunista tullessaan se saattaa vähän kuplia reunoilta, huoli pois, sillä täyte ja pohja ovat rakenteeltaan sopivan kiinteitä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti