Syvällinen kuva-analyysi paljastaisi tästä otoksesta vaikka ja mitä mutta ruokaa se on! |
Punajuuri-sinihomejuustovuoka (noin 4:lle)
1 dl kvinoaa
5 punajuurta (ei raakoja siis!)
50-100g sinihomejuustoa (Mestarin herkun aura oli ihanaa tässä)
1 iso sipuli
1 prk keiju vegekermaa tms paksua ruokakermaa
2 rkl valkosipulirouhetta
1 pieni kesäkurpitsa
meiramia
mustapippuria
Huuhtele kvinoa (quinoa..) ja keitä se pehmeäksi. Raasta punajuuret ja kesäkurpitsa metalliseen astiaan metallisella raastimella (jotteivat muovit punastu). Silppua sipuli ja kuullota sitä isohkossa kattilassa/wokkipannulla), lisää valkosipuli rouhe. Kun sipuli on pehmennyt, lisää kvinoa ja vihannesraasteet, sekoita tasaiseksi ja lisää kerma ynnä mausteet. Kaada seos vuokaan ja murustele mukaan sinihomejuusto, sekoita juusto hyvin sekaan (ei siis vain ylle). Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Vaikuttaa herkulliselta!
VastaaPoistaMinulla on blogissani tunnustus sinulle:)!
Kuva ei ehkä ole niin herkku mutta ruoka kyllä! Tästä tulee varmaan ihan vakioruoka kiire-viikoille kun pitää tehdä ruokaa joka riittää muutamalle päivälle.
VastaaPoistaJa kiitos paljon tunnustuksesta =)
Onko tää nyt oikeesti hyvää? Tekis mieli kokeilla jotain punajuurihässäkkää, mut... Kehu ja suosittele vielä lisää!
VastaaPoistaJa nam, mikä blogi :P
M; tuo on oikeasti tosi nannaa! Sinihomejuusto ja punajuuri on match made in heaven! Kesäkurpitsa tuo mukaan lähinnä mehevyyttä eli se ei joukossa sinänsä maistu. Tätä söi lisäkseni myös kaksi nirsoilijaa, ja nekin tykkäsi paljon. Punajuurelle (joskus) tyypillinen imelä väkevyys ei ole tässä mukana, vaan punajuuren maku "pehmenee" kivasti ja sinihomejuusto tuo kivaa suolaisuutta mukaan. Kannattaa laittaa ihan kunnolla sitä sinihomejuustoa jos yhtään tykkää siitä, pari murua ei tunnu missään (: Kokeile ehdottomasti!
VastaaPoista