keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Tortano eli erittäin tukeva leipä

Tämä on tarina siitä kuinka leivästä tulee lounas. No täyttämällä! Kokemuksella olisin nyt jättänyt nuo oliivit pois tai ainakin vaihtanut toisenlaisiin mutta muuten täyte istui kuin nenä päähän. Suosittelen syömään suht lämpimänä vaikka seuraavana päivänä jääkaapista maistuu kyllä edelleen.

1 leipä

15g tuorehiivaa
3dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
6 1/2dl jauhoja (esim durum 2dl+ loput erikoisvehnäjauhoja)

täyte:
200g mozzarellaa
200g prosciuttokinkkua
1 kourallinen kivettömiä oliiveja
1 ruukku tuoretta basilikaa

(ohje pala kakkua kirjasta)

Murenna hiiva kulhoon ja lisää vesi,öljy,hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot ja vähitelle alusta kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota 30 minuuttia. Painele taikina noin 1cm paksuksi levyksi(kuten korvapuusteja tekisi). Viipaloi mozzarella ja laita sitä taikinalevylle kerroksittain kinkun ja basilikanlehtien kanssa. Kierrä taikina rullalle ja sinetöi hyvin reunat kiinni. Käännä rulla rinkiläksi. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kohota leipää sen aikaa pellillä. Aseta pelti uunin keskiosaan ja alenna lämpö 200 asteeseen. Kypsennä noin 20-25minuuttia ja jäähdytä hetki ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti